Difference Day 2018: 3 mei

Op dinsdag 3 mei organiseren de VUB, EhB, ULB, en Imec in samenwerking met de Universitaire Associatie Brussel voor de vierde keer de Difference Day. In 1993 riepen de Verenigde Naties 3 mei uit tot de ‘Internationale Dag van de Persvrijheid’. Dit event moet regeringen in de eerste plaats herinneren aan hun plicht om het recht op een vrije meningsuitdrukking te garanderen. Die weerspiegelt immers de democratische vitaliteit en het pluralisme van een maatschappij. Deze dag huldigt de mensen en organisaties die het verschil maken door de waarden van dit fundamentele thema te verdedigen en te bevorderen. Op Difference Day kan je deelnemen aan aan conferenties, debatten, tentoonstellingen en films over persvrijheid.

Naast algemene ondersteuning organiseert de Universitaire Associatie Brussel dit jaar een pop-up speakers’ & slammers’ corner op Difference Day: na Londen (Hyde Park) en enkele andere wereldsteden krijgt nu ook Brussel voor minstens 1 dag een Speakers’ Corner. De speakers’ corner zal zich in een tent net naast BOZAR bevinden.