Save the Date: Difference Day 2019: 3 mei

Op dinsdag 3 mei 2018 organiseerden  de VUB, EhB, ULB, en Imec in samenwerking met de Universitaire Associatie Brussel voor de vierde keer de Difference Day. In 1993 riepen de Verenigde Naties 3 mei uit tot de ‘Internationale Dag van de Persvrijheid’. Dit event moet regeringen in de eerste plaats herinneren aan hun plicht om het recht op een vrije meningsuitdrukking te garanderen. Die weerspiegelt immers de democratische vitaliteit en het pluralisme van een maatschappij. Deze dag huldigt de mensen en organisaties die het verschil maken door de waarden van dit fundamentele thema te verdedigen en te bevorderen. Op Difference Day kan je deelnemen aan aan conferenties, debatten, tentoonstellingen en films over persvrijheid.

Naast algemene ondersteuning organiseert de Universitaire Associatie Brussel ook in 2019 een pop-up speakers’ & slammers’ corner op Difference Day: na Londen (Hyde Park) en enkele andere wereldsteden krijgt nu ook Brussel opnieuw voor minstens 1 dag een Speakers’ Corner. Kandidaten kunnen zich aanmelden via associatie@vub.be