FabLab

Het FabLab Brussel, een samenwerking tussen de VUB en de EhB, is een plek waar je kan komen werken met de nieuwste computergestuurde machines. Tijdens de week maken de studenten industrieel ingenieur er gebruik van, maar woensdag is het lab open voor iedereen van 13:00 – 21:00. 

 

Wil je bv. zelf eens met een echte 3D printer werken, dan ben je in het FabLab op de juiste plaats. Er worden geen dingen voor jou gemaakt, maar het FabLab leert je wel hoe je met hun toestellen aan de slag kan. Voor al de toestellen hebben ze zelf een beknopte handleiding gemaakt.

Of misschien wil je eens met een computergestuurde lasersnijmachine werken, om bv. het logo van je sportclub uit te snijden uit plexi; ook dan is het FabLab de place to be. Zelfs het zwaardere 3D (of 4D) freeswerk behoort tot de mogelijkheden, ook daarvoor heeft het FabLab machines staan waarop jij zelf kan komen werken.

FabLab: niet enkel toestellen

In het FabLab vind je niet enkel toestellen om dingen te maken, het beschikt ook over een voorraad onderdelen (sensoren, motortjes, elektronische componenten, …) die je voordelig kan aanschaffen om bv. je zelf gemaakt robotje vorm te geven. Indien je een schakeling wilt ontwerpen kan je je eigen Printed Circuit Boards (PCB) bij het FabLab etsen of frezen.

Het FabLab heeft ook een grote ruimte waarin studenten kunnen samenwerken aan projecten. Dit samenwerken wordt sterk aangemoedigd omdat het een gezellige sfeer creëert in het lab en het je ook in staat stelt om raad te vragen, niet alleen aan begeleiders maar ook aan andere FabLab gebruikers; zo leer je snel dingen bij.

Dus kom gerust eens langs op een woensdagnamiddag. Als student van de VUB of de EhB ben je er steeds welkom. Ook je familieleden of vrienden zijn welkom, zolang ze maar creatief willen bezig zijn en bijdragen tot de goede sfeer in het lab.

Meer informatie kan je vinden op www.fablab-brussels.be

Fablab Brussel
Vrije Universiteit Brussel 
Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170
1070 BRUSSEL
(+32) (0)2 559 15 11