Dag van de Wetenschap 2014

Op zondag 23 november 2014 is het weer zover. Over heel Vlaanderen en Brussel wordt de Dag van de Wetenschap gevierd. Uiteraard konden ook dit jaar de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel hier niet in ontbreken.

Dit jaar proberen we het oorverdovend succes van vorige editie nog te overtreffen en naar inmiddels goede gewoonte voorzien we een evenement tjokvol interactieve en boeiende activiteiten voor jong en oud.

Kom mee op ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de wetenschap, met als centraal thema het brein en de neurowetenschappen, in het licht van ‘2014, internationaal jaar van het brein’. We nodigen iedereen van harte uit om samen met ons op een laagdrempelige manier hulde te brengen aan wetenschap en technologie.

Workshops op de Dag van de Wetenschap 2014

Om het drukke stadscentrum van Brussel te vermijden en vlot bereikbaar te zijn, worden alle workshops en activiteiten dit jaar verzameld op de Brussels Health Campus (wat de Vrije Universiteit Brussel, Erasmushogeschool Brussel en het Universitair Ziekenhuis Brussel omvat).

De Dag van de Wetenschap spreekt een heel breed doelpubliek aan en is toegankelijk voor iedereen. Al de activiteiten worden volledig gratis aangeboden en tickets zijn gratis verkrijgbaar via deze pagina.

Op het programma staat een waaier van verschillende interactieve activiteiten. Kom naar één van de vele boeiende lezingen, bezoek de snijzaal van de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel, kruip in de huid van een labodetective en zoek naar sporen van drugs, ontdek virtual reality via een Oculus Rift, maak een halsketting van je eigen DNA, blaas een ballon op met gist en nog zoveel meer.

Het volledige programma kan je hier raadplegen.

Tot dan!