Troeven

De Universitaire Associatie Brussel en haar partnerinstellingen, de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel hebben heel wat te bieden.

Zij typeren zich door:

 • Continue kruisbestuiving tussen de professionele en de academische opleidingen.
  Met respect voor de eigenheid van de opleidingen, werken de professionele en academische opleidingen op gebied van onderzoek en onderwijs functioneel samen en dit zowel op inhoudelijk als bestuurskundig vlak.
 • Een personal approach in een interactieve omgeving met gelijke kansen voor iedereen.
  Binnen de UAB is de student geen nummer. Hij/zij wordt van bij de start van zijn/haar opleiding en zelfs bij zijn/haar instap op de arbeidsmarkt opgevolgd en begeleid. De student krijgt een begeleiding op maat. Het persoonlijke contact met de student weerspiegelt zich ook in de interactieve lessen en de toegankelijke campussen en studentenvoorzieningen waarbij elke doelgroep wordt gerespecteerd.
 • Breed aanbod aan talenopleidingen op één campus.
  De samenwerking met het departement Toegepaste Taalkunde van de EhB en de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de VUB werd geoptimaliseerd. Dat resulteerde in het centraliseren van de opleidingen op campus Etterbeek van de VUB. Het brede aanbod aan talenopleidingen is een troef maar ook een must in een multiculturele en meertalige studentenstad als Brussel.
 • Brussel, de Europese hoofdstad en grootste studentenstad van België, waar de wereld aan je voeten ligt:
  • Brussel verzamelt diverse culturen, talen en nationaliteiten. Je komt er terecht in een multiculturele, internationale en dus verrijkende omgeving.
  • De Europese hoofdstad speelt een belangrijke rol op politiek vlak. Zo zetelen naast de Federale, Vlaamse en Brusselse regering ook de Europese Commissie, het Europees Parlement, het Europees Economisch en Sociaal Comité, de NAVO en tal van andere internationale gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties in Brussel.
  • Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is één van de belangrijkste Europese centra voor wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van geavanceerde technologieën. Door de aanwezigheid van verschillende universiteiten, hogescholen en ziekenhuizen wier onderzoekscentra nauw samenwerken met bedrijven gevestigd in Brussel, speelt Brussel een vooraanstaande rol op het gebied van informatietechnologie, elektromechanica, biotechnologie, de life sciences, medisch onderzoek en milieubescherming.
  • Ook als congresstad is Brussel bijzonder populair.
  • Ook op de arbeidsmarkt heeft Brussel veel te bieden. Vele vooraanstaande nationale en internationale werkgevers zoals de VRT, UZ Brussel, bpost, NMBS, MIVB en andere grote spelers uit de banken- en telecomsector hebben er hun hoofdzetel. Brussel heeft naast een ruim aanbod aan interessante vacatures dan ook heel wat stageplaatsen te bieden .
  • Brussel is ook een bruisende stad met een groot aanbod aan cultuur, sport, huisvesting en mobiliteit.  Je vindt er veel musea, theaters en concertzalen. De winkels en cafés zijn er niet te tellen en lekker eten vind je bij wijze van spreken op elke straathoek. Ook aan fitnesscentra ontbreekt het niet. Kortom, Brussel is een stad vol leven. Je verplaatsen lukt probleemloos met het flexibel openbaar vervoer van MIVB. Voor alles wat huisvesting betreft, kan contact opgenomen worden met Br(ik).

Meer info over Brussel vind je op:

www.visitbrussels.be

Brusselnieuws.be informeert dagelijks over het leven en de actualiteit in de hoofdstad, zowel in tekst, beeld als geluid.

Br(ik staat voor Brussel&ik, en zet de stad nog beter op de kaart als een plek waar het voor Vlaamse studenten goed leren én leven is.

De Universitaire Associatie Brussel en haar partners VUB en EhB willen de troeven en de mogelijkheden van de stad Brussel gebruiken om de specificiteit van het onderwijs- en onderzoeksaanbod aan te scherpen en de aantrekkelijkheid ervan te verhogen.